Den store tørretumbler guide – Vælg den rigtige tørretumbler

Tørretumbler eller tørreskab?

Som hovedregel er en tørretumbler mere energiøkonomisk end et tørreskab, men da der ikke findes nogle standardiserede metoder til at oplyse om energiforbruget, så kan man ikke direkte sammenligne tørretumblere og tørreskabe. Men hovedreglen er at tørretumblere benytter mindre energi pr. kilo tøj som skal tørres, end et tørreskab.

Kondens eller aftræk?

Det kan være svært at vælge mellem konsens og aftræk, men faktum er at konsenstumblere er de mest populære (Baseret på antal salg). Med en kondenstørretumbler skal du ikke tænke over at der skal være afløb til det overskydende vand, hvilket gør det til en praktisk løsning, f.eks. i lejligheder.

Det er dog vigtigt at rummet hvor tumbleren er placeret, er velventileret, da der afgives en del vanddamp ud i rummet (Som f.eks. kan give skimmelsvamp). Aftræksmaskiner afgiver ikke vanddamp i samme stil, men har dog den ulempe at de typisk er mindre energivenlige, da aftræk giver et stort tab af energi og varme.

3 gode kondenstørretumblere

Her kommer vores 3 anbefalinger af kondenstørretumblere. Vi har valgt ud fra “bedste køb”, “den økonomiske” og “den helt billige”. Find den som passer til dine behov.

Miele T8861WP – Testvinder – Kondenstørretumbler

Miele T8861WPMiele T8861 vandt Tænks store test af tørretumblere, da det er en maskine som klarer sig godt i alle testparametrene. Den opnår god tørring og kondensere vandt effektivt (Hvilket er en kæmpe fordel hvis man har svag udluftning).

Ulempen er selvfølgelig at prisen er lidt dyr, men til gengæld får man en maskine som er i energiklasse A+ og har en kondenseringsevne der er vurderet som A.

Maskinen bliver også rost for dens brugervenlighed og hvor nemt det er at håndtere vandbeholderen.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens WT44W362DN – Det prisbillige alternativ

Siemens WT44W362DNSiemens WT44W362DN bliver anbefalet af Tænk som et økomomisk alternativ, da det er en maskine hvor du får ekstremt meget for pengene. Ulempen er at den er lidt længere om at tørre tøj end de dyre modeller, men til gengæld er den brugervenlig, har et lavt energiforbrug og er god til kondensering.

En anden fordel ved masinen er at den har en selvrensende kondensator, så man slipper for at skulle rense mikrofilteret og kondensatoren.

Så vil du gerne spare lidt penge og har tålmodighed til en maskine som ikke er så hurtig som topmodellerne, så er Siemens WT44W362DN et super godt valg.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EDP2074PDW – Den billigste

Electrolux EDP2074PDWUdkig efter en helt billig kondenstørretumbler, så kan Electrolux EDP2074PDW være et godt valg. Du får Electrolux´s kendte kvalitet til meget billige penge.

Energimærket er “B” og den rammer ikke den ønskede restfugtighed så godt, men i forhold til prisen, der får du meget for pengene. Den er hurtig, faktisk blandt de hurtigste i Tænks test. Desuden er den effektiv i forhold til kondensering.

Det er en god maskine for dig som måske ikke skal bruge en tørretumbler så ofte, og som bare er på udkig efter en rimelig god maskine, til billige penge.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Wupti 199,00 DKK 0,00 DKK 199,00 DKK Læs mere

Vælg den rigtige størrelse tørretumbler

Der findes enormt mange tørretumblere på markedet i forskellige størrelser og kapaciteter. Man får mest ud af en tørretumbler når den er fyldt helt op, så derfor kan det være rigtig fornuftigt at vælge en maskine som passer til ens behov. Der er ingen grund til at vælge en maskine med en kapacitet på 8 liter, hvis man kun har behov for at fylde den halvt op.

Kvalitet koster penge, men sparer penge

Det kan være fristende at spare penge og vælge en billig maskine, men faktisk kan det være en god investering at betale lidt ekstra og få en model i en god energiklasse. Vælger du en maskine med A++ mærket, så kan du spare op til 1.150,- kroner pr. år – altså i forhold til en maskine i B-klassen. Udregningen er baseret på 6 vaske om ugen, med en kWh på 2 kr.

Hæng dog tøjet til tørre

Det bedste sparetips i forhold til tørretumblere, det er at hænge tøjet udenfor. Det koster ikke noget, det gør tøjet friskt og det tager ikke mange sekunder.

2 Kommentarer

 1. Jane

  mar 18, 2015 - 7:43
  Reply

  Miele T8861WP er absolut et super køb! Vi har i hvert fald ikke fortrudt. Det måske ikke verdens hurtigste maskine, men den klarer jobbet med bravour!

 2. Signe

  mar 18, 2015 - 21:18
  Reply

  Super guide, takker!

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *