Test af ismaskiner (2015) – Hvilken ismaskine skal jeg købe?

Det kan være svært at vælge den rette ismaskine, da der er rigtig mange forskellige producenter og maskiner på markedet. Vi har kigget markedet igennem og fundet frem til nogle af de bedste ismaskiner der kan købes online.

Vores guide er udarbejdet efter grundig analyse af markedet, men da der er så mange forskellige produkter at vælge mellem, så skal guiden selvfølgelig ikke ses som fuldstændig. Vi opdatere den løbende, når der kommer nye produkter til salg.

Guiden er opdelt i ismaskiner med kompressor og ismaskiner uden kompressor. Vi har udvalgt 3 maskiner med kompressor og 3 uden, hvor kvaliteten er i top og hvor du virkelig får kvalitet for pengene.

Hvis du allerede har besluttet dig for om du enten vil købe en maskine med kompressor eller uden, så kan du gå direkte til den rette sektion:

Skal jeg vælge en ismaskine med eller uden kompressor?

eksempel på is lavet med ismaskine
Skal du lave større mængder is, så er der brug for en maskine med kompressor.

Med en ismaskine uden kompressor, så får du en god begynder maskine, som prismæssigt er noget billigere end ismaskiner med kompressor. Der er dog den store ulempe, at vælger du en ismaskine uden kompressor, så skal isskålen stilles i fryseren i 12-18 timer, inden den kan bruges til at lave is.

Maskiner med kompressor er som sagt noget dyrere end maskiner uden, så det kan være fornuftigt at købe en billig maskine, hvis man blot er interesseret i at prøve om en ismaskine er noget for en.

Ismaskiner med kompressor – For den kvalitetsbevidste entusiast

I første del af guiden der vil vi kigge på 3 udvalgte maskiner med kompressor. Når man benytter en maskine med kompressor, så vil man få et bedre resultat end uden kompressor. Kvaliteten af isen er højere (mindre chance for krystaller) og det er meget nemmere at benytte maskinen, da der som sagt ikke er noget forberedelsestid – altså man slipper for at have haft skålen liggende i fryseren i mange timer inden.

Altså kort sagt: skal du have det bedste og nemmeste resultat, så skal du ofre lidt mere og købe en maskine med kompressor. 

Nemox GELATO K-TECH

For dig som vil have en top-kvalitets ismaskine, hvor prisen ikke er så vigtig. 

Nemox GELATO K-TECH

Funktionalitet: 5 Stars (5 / 5)
Prisen: 3 Stars (3 / 5)
Designet: 4.5 Stars (4.5 / 5)
Kapacitet: 5 Stars (5 / 5)

Gelato K Tech er en af de bedste topmodeller til hjemmebrug. Den har en kapacitet på 1,5 l og er udstyret med en røre-enhed, kraftig kompressor og et avanceret “overvågnings” system, som sikrer dig at isen ikke bliver for blød når den er færdig, da den automatisk vil genstarte kølingen.

 • Fordele: Kraftig kompressor, røre-enhed, avanceret overvågnings’ system.
 • Ulemper: Prisen er forholdsvis høj.

Fra det Italienske firma Nemox, der kommer den lækre K-TECH ismaskine, som har et fantastisk flot design. Vigtigst er det dog at funktionerne er i topklasse, f.eks. har maskinen er avanceret elektronisk styresystem, som sikrer at isen bliver bedst mulig. Den kan f.eks. selv starte op igen, hvis isen er ved at blive for blød – denne funktion kan virke i op til 12 timer, så du kan producere din is i god tid inden serveringen.

Med en Gelato K Tech, der får du følgende ting: Mekanisk ventilation, selvstændig kompressor, 2 x skåle (En rustfri stål fast skål og en aluminium skål) og et avanceret elektroniske system, som kan holde isen perfekt i mange timer.

Kapaciteten er som sagt 1,5 liter. Tilberedningstiden er 20 til 40 minutter.

Udmærkelser„Sehr gut“ (92,8%)Testmagazin

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Wilfa Vanilje – ICM-C15 med kompressor

En billig kvalitetsmaskine med kompressor.
Ismaskine Wilfa ICM-C15
Funktionalitet: 4 Stars (4 / 5)
Prisen: 4.5 Stars (4.5 / 5)
Designet: 3 Stars (3 / 5)
Kapacitet: 5 Stars (5 / 5)
Wilfa ICM-C15 er en kvalitets ismaskine med kompressor, hvilket giver den åbentlyse fordel at man altid kan lave is. Der er ingen forberedelsestid, det er bare at tænde op for maskineriet og smide ingridienser i.

 • Fordele: Høj kapacitet, nem at rengøre, laver lækker is, har et digitalt display med timer-funktion og delene kan smides i opvaskemaskinen.
 • Ulemper: Prisen er forholdsvis høj. Den fylder en del og er ikke lydsvag.

En super maskine fra Wilfa, som selvfølgelig koster lidt penge, da den er med kompressor, men i forhold til mange tilsvarende produkter, så er prisen meget fair.

Kapaciteten er fornuftig (1.5 liter) og den kan holdes kold i maskinen i op til 1 time. Alle løse dele kan smides i opvaskemaskinen, mens insidersiden blot skal rengøres med en varm klud.

UdmærkelserDen norske test-side Dinside.no anbefaler maskinen og kalder den “nem og effektiv”.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 1.449,00 DKK 0,00 DKK 1.449,00 DKK Læs mere

Nemox Gelatissimo Exclusive

Gelatissimo Exclusive fra NemoxFor dig som vil lave is i fantastisk høj kvalitet. 

Funktionalitet: 5 Stars (5 / 5)
Prisen: 3.5 Stars (3.5 / 5)
Designet: 5 Stars (5 / 5)
Kapacitet: 5 Stars (5 / 5)

Gelatissimo Exclusive fra Nemox er en af de bedste ismaskiner på markedet – set i forhold til prisen. Prisen er dog stadig forholdsvis høj, men hvis man vil have kvalitet så koster det jo.

 • Fordele: Den kan lave op til 1.5 liter is af gangen og den kan fortsætte med at køle efter at isen er færdig. Desuden er den meget kompakt og forholdsvis lydsvag.
 • Ulemper: Prisen er lidt pebret.

Det er en af den mest solgte maskiner fra Nemox. Den har en kraftig motor og en selvstændig kompressor. Desuden er kapaciteten høj, da den kan lave 1.5 liter is af gangen. Det tager 20-30 minutter at lave en god is.

UdmærkelserDen norske test-side Dinside.no mener at maskinen er bedre end Wilfa´s – og at det er en rigtig god maskine (Laver bedre is, er mindre og nemmere at håndtere). Desuden har maskinen vundet “Bedste i test” hos både Vielskeris.dk og Pasto.dk. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Ismaskiner uden kompressor – Det prisbillige alternativ for begynderen

Ismaskinerne uden kompressor er bestemt ikke dårlige, selvom vi anbefaler med kompressor. Det er en enormt god måde at teste af om isproduktion er noget man tænder på. Man kommer nemt i gang for under 500 kroner og isen er ganske god. Hvis man så bliver glad for at lave is, så kan man jo altid investere i en bedre maskine.

OBH Nordica 6616 (Box ismaskine)

Her får du mest for pengene. 

OBH Nordica 6616 (Box ismaskine)

Funktionalitet: 3 Stars (3 / 5)
Prisen: 5 Stars (5 / 5)
Designet: 3 Stars (3 / 5)
Kapacitet: 5 Stars (5 / 5)

OBH Nordica 6616 ismaskinen er et sikkert hit i mange hjem. Den har vundet en del forskellige test, da den ganske enkelt er en god ismaskine. Prisen er enormt lav, så alle kan være med. Der følger 2 x 1.5 liters skåle med, så du kan lave dobbelt portioner. Ulempen er selvfølgelig at da der ikke er en kompressor indbygget, så skal skålene være kølet ned i 18 timer inden brug.

 • Fordele: Meget billig og høj kvalitet til prisen.
 • Ulemper: Er uden kompressor, hvilket kan blive et irritationsmoment.

Det tager ca. 30 minutter at fremstille isen, hvis man benytter OBH Nordica 6616. En skål på 1.5 liter vil ca. give 1 liter færdiglavet is. Det er en rigtig god maskine, især når man sammenligner med prisen. Du får rigtig meget for pengene og det er en fantastisk begyndermaskine til at stifte bekendtskab med isfremstilling.

Udmærkelser: Testvinder – “Bedste i Test” (Bedømmelse: 82%)Tænk

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

OBH Nordica 6617 Tasty Duo

For dig som vil lave 2 slags is samtidigt.

OBH-Nordica-6617-Tasty-Duo
Funktionalitet: 3.5 Stars (3.5 / 5)
Prisen: 3.5 Stars (3.5 / 5)
Designet: 3 Stars (3 / 5)
Kapacitet: 2.5 Stars (2.5 / 5)

Taste Due er en lidt anderledes ismaskine, da den kan fremstille 2 forskellige slags is på samme tid. Det tager ca. 20 minutter at færdigproducere isen. Kapaciteten er 2 x 0,4 liter færdiglavet is.

 • Fordele: Rigtig smart at man kan lave 2 forskellige slags is samtidigt, da det giver mulighed for at producere is til enhver smag.
 • Ulemper: Kapaciteten er forholdsvis lav og den er uden kompressor.

Da kapaciteten er forholdsvis lav (2 x 0,4 liter), så betyder det at den er noget hurtigere til at lave is, end f.eks. OBH Nordica 6616 – Det tager som sagt ca. 20 minutter at fremstille 2 forskellige slags is. Prisen er højere end sin “lillebror”, så leder du bare efter en simpel maskine, til at teste om isfremstilling er dig, så kan det give mening at vælge den i stedet. Husk at skålene skal have været i fryseren i minimum 18 timer inden brug, hvilket tager lidt af “charmen”. Hvis du gerne vil slippe for det, så skal du overveje en ismaskine med kompressor.

Udmærkelser: Nummer 2 i test (Bedømmelse: 79%)Tænk

Philips HR2304 ismaskine

Simpel, men effektiv kvalitetsmaskine.
Philips HR2304
Funktionalitet: 3 Stars (3 / 5)
Prisen: 2.5 Stars (2.5 / 5)
Designet: 3.5 Stars (3.5 / 5)
Kapacitet: 4 Stars (4 / 5)

Philips HR2304 ismaskine er et stærkt alternativ til de andre ismaskiner uden kompresser. På mellem 30 og 50 minutter kan du tilberede 0,8 til 1 liter sorbet eller flødeis. Den er lydsvag og nem at rengøre. 

 • Fordele: Lydsvag, billig og nem at rengøre.
 • Ulemper: Uden kompresser og der medfølger kun 1 skål.

Philips har lavet en stærk ismaskine, som er til at betale. Den er overraskende lydsvag og så har den en forholdsvis høj kapacitet (mellem 0.8 og 1 liter). Der medfølger dog desværre kun 1 skål, hvilket begrænser lidt mængden af is man kan fremstille.

Udmærkelser: TestvinderFamiliejournalen

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

1 Kommentar

 1. Susanne

  mar 16, 2015 - 21:56
  Reply

  Hej,

  Vi valgte en Wilfa Vanilje og har været super glade for den. Oprindeligt der brugte vi en billig OBH maskine uden kompressor, og det var også ganske fint, men resultatet er bare bedre, hvis man giver lige ekstra for en ismaskine.

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *