Stegetemperatur for Kylling, Oksekød, Fisk og Lam + Anbefaling af stegetermometer

Den rigtige stegetemperatur er enorm vigtig, hvis du vil tilberede kød som er mørt og lækkert. Det er virkelig ærgerligt, når man køber et godt stykke kød og det så ender tørt og trevlet, da det er overstegt.

Omvendt skal man også tage det seriøst, i forhold til hygiejne og bakterier, at man sørger for at kødet er færdigtilberedt. Så det er en hårfin balance og det kan næsten være umuligt at ramme det perfekte stykke kød, uden at man kontrollerer stegetermperaturen med et stegetermometer.

Stegetemperaturer for oksekød, and, svinekød og kylling

stegetemperaturer
Her ser vi de anbefalede kernetemperaturer for svinekød, kylling, fisk, oksekød og lam.

Anbefaling af stegetemperatur for forskellige slags kød

  • Culotte: 63-65 grader
  • Nakkekam & nakkefilet: 80 grader
  • Skinkeculotte & skinkemignon: 65-70 grader
  • Svinemørbrad: 62-65 grader
  • Kalvefilet: 60-62 grader
  • Svinekam, flæskesteg og skinke: 65 grader
  • Laks: 63 grader
  • Lammekølle: 60-63 grader
  • Oksemørbrad: 58-60 grader
  • Oksefilet: 58-60 grader
  • Oksetykkam: 80 grader
  • Roastbeef: 58-60 grader
  • Hakket kød: 75 grader

Tips til at opnå mørt kød

stegetermometer-kylling
Kylling skal altid gennemsteges – Kernetemperaturen bør være på 75 grader.

Der findes mange måder at man kan forbedre ens slutresultat, når man går efter det møre og lækre kød. Mange lader kødet hvile i sølvpapir efter stegning (I op til 15 minutter) – så beholdes saften i kødet.

Hvis kernetemperaturen stiger for hurtigt, så kan man vælge at slukke ovnen eller skrue nede i et stykke tid.

Sæt altid stegetermometeret ind fra siden af, da du ellers risikere at gennemhulle alle kødskiverne.

Husk at for korrekt temperaturmåling, så skal spidsen af termometeret selvfølgelig sidde i midten af kødet. Det er også vigtigt at stegetermometeret sidder i selve kødet og ikke op af f.eks. en knogle.

Kødet kan med succes tages ud af ovnen før tid, hvorefter den sidste temperaturstigning klares i sølvpapirsindpakning.

0 Kommentarer

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *