Guide: Sådan vasker du dit tøj effektivt

Der er mange forskellige metoder, du kan vaske dit tøj på. I følgende afsnit vil vi sætte fokus på hvordan, du vasker dit tøj, på den mest effektive måde. Udover det giver vi dig samtidig en idé til, hvordan du sparer bedst på energien.

Det er ingen hemmelighed at dit forbrug af vand, el og vasketid har en stor indflydelse på, hvor effektivt dit tøj bliver vasket. For at mindske vasketiden og dermed energiforbruget, skal du være opmærksom på, at du fylder din vaskemaskine korrekt. Er du i tvivl? Så kan du altid finde en brugsvejledning som følger med, når du køber din maskine.

Når du doserer dit vaskepulver eller vaskemiddel, så vær opmærksom på, at en overdosering ikke nødvendigvis giver renere tøj, tværtimod. Overdoserer du kan det slide på dit tøj, og du risikerer, at der sætter sig sæberester i tøjet.

For at slippe for de kedelige sæberester på dit tøj, kan du gøre følgende:

  • Skift dit vaskepulver ud med et der er allergitestet
  • Benyt dig af et flydende vaskemiddel (opløses bedre i vaskemaskinen)
  • Tilsæt aldrig det flydende vaskemiddel direkte i tromlen, men brug sæbeskuffen
  • Giv din vaskemaskine et eftersyn. Sørg i den forbindelse for, at rense skuffen jævnligt
  • Vælg altid et vaskeprogram som giver ekstra skyl
  • Udvælg nøje doseringen af vaskepulver og det flydende vaskemiddel

Fylder du vaskemaskinen ordentligt, får du en effektiv vask og undgår desuden, at der sætter sig sæberester i tøjet. Sæberesterne kan slide på dit tøj og blege farverne, når de tørrer ind.

I en undersøgelse fra SBI er danskernes vaskevaner og energiforbrug blevet kortlagt. Undersøgelsen viser, at vi danskere fylder vaskemaskinerne med op til 80 % af den maksimale kapacitet (Sbi, 2014). Vi er altså dårlige til, at udnytte vores vaskemaskiners fulde potentiale. I forbindelse med vores manglende evne til at udnytte vores vaskemaskinernes kapacitet, bliver der frigivet en enorm mængde CO2 og vanddampe, som er skadeligt for miljøet.

0 Kommentarer

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *