Sådan fjerner du superlim / Sekundlim – 9 praktiske tips

Superlim er kendt for sin ekstreme klæbeevne, se f.eks. videoen hvor Loctite slår verdensrekorden, ved at løfte en stor picup truck med kun 9 dråber superlim.

Det er selvfølgelig fedt at have et produkt der virker så godt, især hvis man skal lime umulige ting sammen. Men det er dog knap så fedt, hvis man kommer til at lime sig selv fast i andre ting, eller får det på tøjet, osv.

Sådan fjerner du superlim – 9 praktiske tips

 1. Acetone (Nogle neglelakfjernere indeholder dette) – Er meget giftigt og kan f.eks. ødelægge lakeringer, plastik, tøj, osv. Men i små doser kan det være super virksomt til at opløse superlim.
 2. Fryseren – Superlim er ikke glad for kulde, men har du limet 2 fingre sammen, så kan du selvfølgelig ikke smid den hånd i fryseren. Men med andre ting burde det kunne lade sig gøre.
 3. Bremsevæske – Har lidt samme funktion som acetone, men lidt mildere. Det er dog de færreste som ligger inde med bremsevæske. Og også her skal du være meget meget forsigtig.
 4. Varmt sæbevand – Er en god løsning, hvis du har limet 2 kropsdele sammen. Du kan eventuelt skære delene fri med en meget sløv kniv.
 5. Vaseline –  Er ikke det mest effektive produkt til at fjerne superlim, men kan hjælpe dig med at undgå yderligere skader.
 6. Håndlotion – Kan også have en mild effekt og hjælpe med at fjerne superlimen.
 7. Vegetabilsk olie – Gnid det ramte område ind i vegatabilsk olie og gnid det i et par minutter. Kan hjælpe med at fjerne sekundlimen.
 8. Hobbykniv – Som tidligere nævnt, så kan man ofte skære superlimen af. Men det anbefales at man bruger en meget sløv kniv og er virkelig forsigtig.
 9. Snak med lægen – Er den helt gal, så må du sluge din stolthed og tage en snak med din læge. På skadestuen kan de helt sikkert hjælpe med at “skære dig fri” – Desuden kan du redde de ansattes dag, og give dem en sjov oplevelse.

Held og lykke med at fjerne superlimen!

 

2 Kommentarer

 1. Marie

  feb 24, 2016 - 10:17
  Reply

  Har jeg fået en smule på fingrene, plejer jeg at file på det med en neglefil. 🙂

 2. Carsten

  maj 2, 2016 - 16:25
  Reply

  Okay svar når og hvis man har sat to emner sammen, eller f.eks limet sin fingre sammen.
  Men jeg vil gerne høre hvad jeg kan gøre, når jeg har fået sekund lim på et par pæne nyere bukser, og limen for længst er tørret ind.????
  Nogen med den erfaring, som kan give mig et godt råd der virker.
  Venlig hilsen
  Carsten

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *