Sådan får du dit køkken til at skinne

For at få et renligt miljø i dit hjem, er det vigtigt, at det ikke kun er dit vasketøj som får din fulde opmærksomhed. Bakterier trives ikke kun i snavset tøj, men især også i køkkenet.

Du kan købe forskellige rengøringsmidler til at fjerne snavs, lugt og bakterier fra køkkenet. Så er du sikker på, at du får den bedste præventive effekt, når du vil komme bakterierne til livs. Til at fjerne de værste bakterier, er det en god idé, at anvende speciale fiberklude og mopper. De kan fjerne de mest genstridige pletter og snavs.

Når du rengør dit køkken, så vær ekstra opmærksom på de steder, hvor snavset har let ved at samle sig. Komfuret er en magnet for snavs og det er vigtigt, at den rengøres jævnligt. Derudover kan du benytte brun sæbe og rens til ovn, bradepander og andre stegeflader.

Når du rengør din ovn, så vær sikker på, at du kommer godt rundt i kanterne, især hjørnerne skal rengøres ordentligt. Efter du har rengjort din ovn, kan du tænde den på 100 grader, lade den stå i 5 minutter hvorefter du slukker. Efterfølgende lader du ovnen køle af og vasker forsigtigt sæben af. En god fingerregel siger, at sæben skal boble, før det giver den bedste effekt. Den høje temperatur løsner snavsen under sæben.

En måde at holde dine køkkenredskaber nye på er, at afkalke dem. Dette kan gøres ved et afkalkningsmiddel eller eddike. Eddike er brugt igennem generationer og er utroligt miljøvenligt. Du kan med fordel anvende eddike til din kedel eller kaffemaskine. Ved at afkalke dine ting regelmæssigt, sikrer du dig, at dine ting forbliver pæne og ikke falmer med tiden.

Undgå at bruge de klassiske metoder som afløbsrens og sodavand. Det er begge ting som kan ætse og er stærkt miljøskadelige. Brug i stedet en svupper som du nænsomt dypper med eddike.

Opsummering

  • Læg dine kræfter og energi i universalrengøring (bakterier trives ikke kun på dit tøj)
  • Brug penge på flere forskellige rengøringsmidler (giver den bedste præventive effekt mod bakteriedannelse)
  • Husk at du skal bruge fiberklude og mopper, når du rengører dit køkken
  • Rengør dit komfur jævnligt (husk nu at komme godt omkring kanter og hjørner)
  • Høje temperaturer dræber bakterierne
  • Sørg for at du afkalker dine køkkenredskaber, så undgår du, at de falmer med tiden
  • Brug altid eddike og afkalkningsmidler (hold dig fra sodavand og afløbsrens)

0 Kommentarer

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *