Ismaskine – Er det noget for dig?

Sommeren er snart over os og tankerne falder straks på kølige forfriskelser. Med en ismaskine kan du lave dine egne lækre is hjemmefra. Der findes to forskellige typer ismaskiner til hjemmebrug. De to typer ismaskiner fås med eller uden indbygget frysefunktion.

De billige ismaskiner har som regel en frysefunktion indbygget i bunden. Efter du har lavet din velsmagende is, skruer du forsigtigt bunden af ismaskinen. Herefter kan bunden sættes i fryseren, så den tager form og krystalliserer.

En ulempe ved de billige ismaskiner er, at de som regel er små og let går i stykker. Bunden på den type ismaskine, har en tendens til at revne, jo mere du bruger den.

De dyre og mere avancerede ismaskiner kan fryse isen, mens du står og laver den. Det giver dig mulighed for, at lave flere portioner på én gang. Ulempen er, at de dyre ismaskiner som regel er tunge og generelt tager længere tid før, at isen er færdiglavet og klar til at blive serveret.

Guide: Hvilken ismaskine skal jeg købe?

Mangler du inspiration til en lækker opskrift?

Har du ikke en ismaskine, kan du stadigvæk lave din egen is. Du kan lade dig inspirere af de mange forskellige opskrifter, du kan finde på nettet. I følgende afsnit kan du få inspiration til en lækker hjemmelavet flødeis.

Flødeis med rosmarin

Før at vi kan gå i gang, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 3 æggeblommer

  • 85 g sukker

  • 2 dl piskefløde (vælg den fedtprocent du synes passer bedst til isen)

  • 2 tsk hakkede rosmarinblade

  • ½ stykke vaniljestang

  • 3 dl græsk inspireret yoghurt (vælg den fedtprocent du synes passer bedst til isen)

  • 3 æggehvider

  • 100 g brombær

  • 100 g jordbær

  • 2 dl ahornsirup

Nu er du klar til at gå i gang. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret. Varm 1 dl af fløden i en gryde sammen med rosmarin. Hak vaniljestangen i fine dele. Nu rører du forsigtigt fløden sammen med vaniljestykkerne, yoghurten og resten af fløden.

Pisk nu æggehviderne stive og vend dem i æggeblandingen. Hæld indholdet i en form, tildæk formen og stil den i fryseren i 24 timer. Du skal huske, at røre rundt i isen under indfrysningen (oftest 5-6 gange i løbet af 24 timer).

Når du er klar til at servere isen, hælder du dine brombær og jordbær sammen med ahornsirup over isen. Du kan med fordel pynte den forfriskende is med frisk pebermynteblade – god fornøjelse.

0 Kommentarer

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *